Max Verstappen wint voor het eerst in 2022

Het was een ontzettend spannende Formule 1-wedstrijd gisteravond in Saoedi-Arabië. Maar het is hem gelukt: Max Verstappen kwam als eerste over de finish.

Aan het begin van de race stond Verstappen er eigenlijk niet super goed voor. Hij begon vanaf de vierde plek. Maar na een crash van Nicolas Latifi én een pit-stop, reed hij 2e achter Charles Leclerc van Ferrari.

Max Verstappen moet Charles Leclerc voor zich dulden

En Leclerc en Verstappen maakten er een echte show van. Beide coureurs reden zo hard als ze konden en hadden mooie duels.

Winst

Drie rondes voor het einde kwam toen de beslissing van de wedstrijd. Verstappen ging de Ferrari-coureur voorbij en bleef eerste.

Het was zwaar, maar het was een goede race.
Max Verstappen

Voor Verstappen is deze overwinning extra belangrijk, omdat hij vorige week vlak voor het einde van de race uitviel. Toen haalde de Nederlander dus 0 punten.

Wereldkampioen

In de strijd om het Wereldkampioenschap staat Leclerc nog steeds bovenaan. Hij won de vorige race. Verstappen staat nu derde. Beide coureurs zeggen dat ze het een mooie race vonden en zin hebben in de rest van het seizoen. De volgende wedstrijd is over twee weken in Australië.

We nemen risico’s, maar hebben ook respect voor elkaar.
Charles Leclerc
Charles Leclerc en Max Verstappen