Nieuwswekker: Gelijkspel voor Oranje + Astronaut terug op aarde

Goedemorgen! Een nieuwe dag, dus ook een nieuwe Nieuwswekker. Ga er maar even goed voor zitten.

Het weer

Genoten van het warme weer? Helaas wordt het de komende tijd weer iets frisser. Vandaag zo'n 7 tot 10 graden. Wel laat de zon zich af en toe zien.

Het weer van 30 maart
NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

- Het Nederlands elftal heeft 1-1 gelijkgespeeld tegen Duitsland. Steven Bergwijn maakte het doelpunt voor Nederland. Hier zie je de samenvatting van de wedstrijd.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

- De Arabische versie van Sesamstraat heeft er een nieuw personage bij: de pop heet Amira en ze zit in een rolstoel. Het kinderprogramma wil dat kinderen met een beperking zich ook kunnen herkennen in één van de muppets.

2708
Welk personage mis jij in series en films?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Dit gaat er vandaag gebeuren:

- Twee weken na de gemeenteraadsverkiezingen kunnen alle nieuwe raadsleden eindelijk aan de slag. In bijna alle gemeenten worden zij vandaag geïnstalleerd, zoals dat officieel heet. Zo ook Jelte uit Rheden. Hij is 18 en hij wordt een van de jongste raadsleden van Nederland. Je ziet hem vanavond in het Jeugdjournaal.

- Een Amerikaanse astronaut komt vandaag terug op aarde met een record! Hij is 355 dagen in de ruimte geweest en dat is het langste ooit dat een astronaut van NASA in de ruimte is geweest.

De Amerikaanse astronaut Mark vande Hei
NASA

- Er komt een nieuwe Jeugdjournaal-podcast uit vandaag. Deze keer hebben Malou en Bart het over de invloed van influencers. Op social media maken zij regelmatig reclame voor allerlei spullen. Maar mag dat eigenlijk zomaar? Dat en veel meer hoor je in de podcast die om 15.00 uur online komt.

De 7-jarige Nastaya verdient miljoenen met haar YouTube-kanaal.
Nastya

En dan nog even dit:

Een groep 8 uit Haarlem regelde een beroemde band voor een videoclip. De clip hoort bij hun afscheidsmusical. Hoe ze dat voor elkaar kregen, zie je in deze video.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.