Nieuwswekker: Will Smith geen Oscar-lid meer + Ramadan begint

Goedemorgen! Ligt er nog een beetje sneeuw bij jou? Dat kan, maar meer gaat er niet vallen dit weekend. Het wordt fris, tussen de 4 en 7 graden. Het blijft droog en soms gaat de zon een beetje schijnen.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

- Acteur Will Smith stopt als lid van de Oscar-club. Hij had komiek Chris Rock in zijn gezicht geslagen tijdens de uitreiking van de bekendste filmprijzen: de Oscars. Chris Rock had een grap gemaakt over Jada Smith, de vrouw van Will Smith. En daar was Will Smith woedend over. Hij heeft na de klap wel sorry gezegd. Maar dat was voor veel andere acteurs niet genoeg. De Oscar-organisatie zou Will Smith misschien gaan wegsturen. Maar Will Smith heeft dus niet gewacht tot er een besluit was genomen en is zelf weggegaan bij de club.

Eerder maakten we deze video over wat Will Smith deed.

- De VS gaan nog eens 300 miljoen dollar voor militaire steun geven aan Oekraïne. Met dat geld kan het Oekraïense leger raketsystemen, drones, pantservoertuigen en machinegeweren kopen.

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Misschien doe jij het nu ook wel: vasten. Want de ramadan is begonnen. Moslims over de hele wereld doen eraan mee. Deze maand eten en drinken moslims iedere dag niks terwijl de zon op is. Pas als de zon onder is gegaan, mag je weer eten en drinken, vaak gezellig met familie en vrienden.

Tijdens de ramadan proberen moslims extra hun best te doen om te leven als een goede moslim. Bijvoorbeeld door geen verkeerde dingen te zeggen, zoals roddelen of schelden. En door geen foute dingen te doen, zoals ruzie maken. En ook door beter te zorgen voor mensen die dat nodig hebben, zoals armen en zieken.

We maakten deze video over de ramadan.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

- Gemeentes zoeken meer opvangplekken voor vluchtelingen. Er worden bijvoorbeeld kantoren omgebouwd tot woningen. Daar kunnen mensen uit Oekraïne tijdelijk wonen. Wij gaan kijken bij zo'n kantoorgebouw. Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal!

En dan nog even dit:

Het punt verliezen en toch het publiek laten juichen. Dat lukte de Noordse tennisser Casper Ruud met een speciaal trucje. Moet je zien!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.