In Tilburg kunnen gevluchte Oekraïners in een kantoor wonen

In Tilburg kunnen gevluchte Oekraïners in een kantoor wonen

In bijna iedere gemeente in Nederland worden plekken vrijgemaakt voor Oekraïners. Duizenden mensen uit Oekraïne zijn naar Nederland gevlucht sinds de oorlog in dat land begon. Ook in Tilburg worden vluchtelingen opgevangen. Ze slapen bijvoorbeeld in een kantoorgebouw dat leegstond. Daar kunnen ze zeker twee jaar blijven wonen.

Plek voor 150

In het kantoorgebouw is plek voor 150 mensen. Daar zijn speciaal badkamers met douches voor gemaakt en meubels neergezet. De mensen in de buurt hebben spullen ingezameld voor de Oekraïners.

Kinderen uit de buurt hebben kaartjes en welkomst-tekeningen gemaakt. En buurtbewoners hebben nog plantjes op alle kamers gezet als welkom.
Vluchtelingenwerk

Het kantoor in Tilburg is niet de enige plek waar Oekraïense vluchtelingen tijdelijk kunnen wonen. Ook in vakantieparken, sporthallen, hotels en andere leegstaande gebouwen komen mensen te wonen. Er zijn ook veel gezinnen die mensen in hun huis laten blijven.

Vluchtelingen-organisaties in Nederland maken zich wel zorgen over andere vluchtelingen dan uit Oekraïne. Er zijn namelijk wel veel opvangplekken geregeld voor Oekraïners. Maar er zijn te weinig plekken voor vluchtelingen uit andere landen. De organisaties willen dat voor hen meer plekken komen.