President Zelensky bezoekt verwoeste stad Boetsja

President Zelensky bezoekt verwoeste stad Boetsja

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft gisteren de stad Boetsja bezocht. Die stad was de afgelopen dagen veel in het nieuws. Zelensky ging er heen om te spreken met bewoners.

Boetsja is een klein stadje in de buurt van de Oekraïense hoofdstad Kiev. Hier is hevig gevochten. Zes weken geleden viel het Russische leger Oekraïne binnen.

Verwoest

Afgelopen weekend hebben Russische militairen het gebied bij Boetsja verlaten. Maar voor ze dat deden, hebben ze bijna alle huizen en gebouwen vernietigd. Ook hebben ze honderden mensen vermoord, onder wie ook veel burgers.

In Boetsja spreekt Zelensky ook met bewoners van de stad. Zij hebben een verschrikkelijke tijd achter de rug en zijn blij om de president te zien.

Iedereen is u dankbaar.
inwoner Boetsja

Veel landen zijn boos op Rusland. Ze vinden het afschuwelijk wat er in Boetsja is gebeurd. Ze willen Rusland nog harder straffen, dan ze tot nu toe gedaan hebben. Zo hebben Duitsland en Frankrijk Russische diplomaten hun land uit gestuurd. Diplomaten zijn mensen die Rusland vertegenwoordigen in een ander land.

Boetsja

Zelensky liep gisteren dus door de verwoeste stad. Hij sprak daar ook met de aanwezige journalisten.

We willen aan de wereld laten zien wat hier gebeurd is.
president Zelensky

Eerder maakten wij deze video over de situatie in Boetsja.

Russische leger laat verwoesting en doden achter na vertrek uit Kiev