Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het Leesteam kiest hun favoriete boeken voor de Kinderjury-prijs

Wordt het De Tempeljagers, Luna of toch een heel ander boek? Het is weer tijd om na te denken over welk boek de Kinderjury-prijs van het jaar wint. Deze week begint namelijk de Stemweek Kinderjury.

Kinderen in heel Nederland mogen de komende dagen gaan stemmen voor hun favoriete boek. Het Leesteam was vandaag al aan de beurt. Dat team bestaat uit 12 kinderen uit alle provincies van Nederland. Zij helpen anderen kinderen met het uitkiezen van de beste boeken.

De Kinderjury-prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het favoriete leesboek van kinderen. Alle kinderen in Nederland mogen zelf hun stem uitbrengen.

Eerdere winnaars zijn Schaduw van de leeuw, Leven van een loser en Dagboek van een muts.

Eind mei wordt bekend welk boek de grote winnaar wordt. In het Leesteam zijn de kinderen verdeeld. Zo vindt Mert De Tempeljager het leukste boek van het jaar, maar heeft Lizzy het meest genoten van Het meisje dat kon vliegen.

Een boek moet spannend, leuk en avontuurlijk zijn. En als er een spannend stukje is en daarna weer leuk dat het niet te spannend wordt.

Lizzy uit het Leesteam

Wij zijn ook benieuwd welke boeken jullie graag lezen. Reageer op onze vraag van de dag!

2879
Welk boek zou jij andere kinderen aanraden?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken