Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Doetinchem klaar voor The Passion: 'Echt super'

Veel mensen kijken er naar uit: The Passion. Dat is een soort musical over de kruisiging van Jezus. The Passion wordt vanavond opgevoerd en uitgezonden op tv. Ieder jaar kijken daar miljoenen mensen naar.

Wat is The Passion?

Bekende Nederlanders spelen op de donderdag voor Pasen de laatste dagen van Jezus na. Door het verhaal over Jezus op een moderne manier te vertellen, hopen de makers dat niemand vergeet waarom mensen Pasen vieren. Volgens de Bijbel stond Jezus toen op uit de dood.

Dit jaar is The Passion in Doetinchem. Daar zijn ze al de hele dag druk bezig met de voorbereidingen. In de musical spelen allemaal bekende Nederlanders. Dit jaar speelt Soy Kroon de rol van Jezus.

Het is een groot live-event dat al zo lang bestaat. Heel bijzonder dat ik dan als jongste Jezus ooit mag meedoen.

Soy Kroon

Kinderen uit de buurt zijn niet echt met het evenement bezig. De plek waar de musical wordt opgevoerd is namelijk afgesloten, want er mag geen publiek bij zijn. Veel kinderen vinden dat jammer.

Het is altijd leuk om bij een feest of iets te zijn. Gelukkig kun je het wel op tv kijken, dus dat scheelt.

Amelie

The Passion wordt vanaf 20.30 uur uitgezonden op NPO1.