Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Steeds minder jongens willen in een koor zingen

Voor koren is Pasen altijd een van de drukste periodes van het jaar. In veel kerken en concertgebouwen zijn zang-uitvoeringen. Maar steeds minder vaak het zijn het jongenskoren die optreden. Er zijn namelijk te weinig jongens die willen zingen.

In een jongenskoor zitten (de naam zegt het al) geen meiden. En zonder jongens die erin willen, is er dus geen jongenskoor. Tientallen jaren geleden waren er nog honderden jongenskoren. Nu zijn er nog maar 15 tot 20 over. En dus doen de koren er alles aan om jongens enthousiast te maken.

Alle jongenskoren zijn druk bezig met reclame maken. Het is heel belangrijk dat je laat zien dat zingen leuk is.

Mariette Effing, dirigent

Een van jongenskoren die nog wel bestaat is het Het Stadsjongenskoor Oldenzaal. Dit weekend zijn ze druk met het opvoeren van de Matthäus Passion.

Wat is de Matthäus Passion?

De Duitse componist Johann Sebastian Bach schreef de Matthäus Passion meer dan 300 jaar geleden. Het gaat over de laatste drie dagen van het leven van Jezus, over zijn kruisiging en zijn dood op Goede Vrijdag. En daar wordt dus elk jaar op Goede Vrijdag bij stilgestaan.

Voor de jongens in het koor is het een spannende tijd. De opvoering van donderdagavond ging in ieder geval goed!

We hebben heel rustig en goed gezongen. Het ging mooi op tempo.

Jorik