JJ Invictus Games

Invictus Games voor gewonde militairen begonnen

Het zijn een soort Olympische Spelen voor gewonde militairen: de Invictus Games. Dit jaar zijn ze in Den Haag. De komende zeven dagen zijn er allerlei sportwedstrijden. Rolstoelbasketbal bijvoorbeeld, en zitvolleybal, atletiek, gewichtheffen en wielrennen.

Supertrots

Ook de vader van Nyah en Monae doet mee aan de Invictus Games. De zussen zijn supertrots op hun vader. En omdat het evenement dit jaar in Nederland is, kunnen ze hun vader zelf in actie zien.

Prins Harry en Meghan Markle op het Yellow Carpet
Hij kan niet heel veel door zijn ziekte. Dus dat is dan wel heel speciaal dat hij dan aan de Invictus Games meedoet en dan ook gewoon echt gaat powerliften. Dat is dan wel heel gaaf.
Nyah

De Invictus Games zijn bedacht door Prins Harry uit Groot-Brittannië. Hij heeft zelf in het leger gezeten en vond dat er meer aandacht moest komen voor militairen en oud-militairen. Hij is ook in Den Haag om bij het sportevenement te zijn.

Dit jaar is het de vijfde keer dat de Invictus Games worden georganiseerd. Het sporttoernooi duurt tot en met volgende week vrijdag. Er doen zo'n 500 sporters uit 20 landen aan mee.

Wij gingen langs bij Nyah en Monae en hun vader. Hoe dat ging, zie je in de video hierboven.