Vitesse en Sparta spelen voetbalwedstrijd van 6 (!) minuten

Vitesse en Sparta speelden vandaag een eredivisiewedstrijd en van 6 minuten. De wedstrijd was 7 weken geleden al begonnen, maar met nog 6 minuten en 14 seconden te spelen werd de wedstrijd stopgezet.

Woedende aanvoerder

Hooligans misdroegen zich door het veld op te lopen, vuurwerk te gooien en de keeper van Sparta te bekogelen. De scheidsrechter besloot toen om de wedstrijd te staken. Sparta-aanvoerder Adil Auassar was woedend op de hooligans.

Er zijn dingen gebeurd, daar moeten we keihard tegen optreden.
Adil Auassar

Maar wat nu? Dacht de KNVB. De voetbalbond kon namelijk kiezen om de wedstrijd helemaal opnieuw te spelen, de 0-1 als eindstand te laten staan of de laatste minuten te spelen. Ze kozen ervoor om de de wedstrijd af te maken en dus de laatste 6 minuten te spelen.

Sparta moest een behoorlijke reis maken voor de paar minuten voetbal. Ze moeten naar het stadion van Vitesse in Arnhem en dat is zeker een anderhalf uur met de bus. Die rit was wel de moeite waard. Het bleef 0-1 en Sparta heeft dus gewonnen.