Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Corona-regels in Shanghai worden weer strenger

In Shanghai, in China, geldt al weken een hele strenge lockdown. Een deel van de 25 miljoen inwoners moet al sinds maart binnenblijven. Toch neemt het aantal corona-besmettingen toe. Daarom worden de maatregelen weer strenger.

Alle inwoners moeten een corona-test doen. En voor de deuren van huizen worden hekken neergezet. Die moeten voorkomen dat mensen naar buiten gaan en misschien anderen besmetten.

AP

Jaap Grolleman woont in Shanghai en zit ook al weken vast in zijn flat. Hij is erg voorzichtig, want hij wil niet ziek worden.

Als je besmet bent, word je uit huis gehaald en moet je verplicht naar een quarantaine-centrum.

Jaap Grolleman uit Shanghai

In Shanghai waren de afgelopen twee jaar maar weinig mensen besmet geraakt. Nu lopen de besmettingen op en grijpt de regering hard in. Het is onduidelijk hoe lang de lockdown nog gaat duren.

Shanghai is een stad in het oosten van China. Met zo'n 26 miljoen inwoners is het de grootste stad van het land en ook een van de grootste steden ter wereld.