Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De meeste kinderen zitten op TikTok (en vinden dat verslavend)

Veruit de meeste kinderen zitten op TikTok en veel kinderen vinden de app behoorlijk verslavend. Dat blijkt uit een onderzoek van het Jeugdjournaal onder meer dan 600 kinderen.

86 procent van de kinderen kijkt iedere dag op TikTok en voor bijna de helft is het ook hun favoriete app. Ze kijken vooral naar bekende mensen (61 procent), comedy/pranks (55 procent) en dansjes (53 procent). Grappige filmpjes zijn vooral populair bij jongens en bij meisjes zijn dansjes het populairst.

De helft van de kinderen zegt ook naar nieuwsfilmpjes te kijken en misschien wordt dat wel meer. Vanaf vandaag zit het NOS Jeugdjournaal namelijk ook op TikTok.

3 van de 4 kinderen zeggen vooral blij te worden van TikTok en veel kinderen krijgen er inspiratie en energie van. Sommigen worden er ook jaloers (8 procent), verdrietig (7 procent) of onzeker (6 procent) van.

7 van de 10 kinderen vinden de app best verslavend. De meeste kinderen zeggen vaak langer op TikTok te zitten dan ze eigenlijk zouden willen.

Bekijk ook

Waar kijk jij het liefst naar op TikTok en wie vind je het leukst op te volgen? Laat het hier weten:

2246
Wie is jouw favoriete TikTokker?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken