Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Rusland zet dolfijnen in bij de oorlog'

In de haven van de Russische stad Sebastopol zwemmen twee dolfijnen rond. Niet voor de lol, maar om de haven te bewaken. De dieren zouden daar speciaal voor getraind zijn door het Russische leger.

Amerikaanse onderzoekers zeggen dat ze dat ontdekt hebben toen ze de satellietbeelden van de haven bekeken. Op die beelden is te zien dat in het water van de haven twee dolfijnenkooien liggen. De kooien zouden daar in februari, aan het begin van de oorlog, zijn neergelegd.

Snel en slim

Het is niet voor het eerst dat het Russische leger dieren inzet bij een oorlog. Tijdens de Koude Oorlog, nu meer dan 30 jaar geleden, zou Rusland ook al dolfijnen hebben getraind.

Jurriën Wouters is dolfijnentrainer. Hij snapt wel dat Rusland dolfijnen inzet, want de dieren zijn snel en slim. Ze kunnen bijvoorbeeld zeemijnen opsporen of met een cameraatje op hun rug onder water filmen.

Ze kunnen heel snel een groot gebied bedekken zodat je sneller in kaart hebt wat er aan de hand is.

Jurriën Wouters, dolfijnentrainer

Dolfijnen zijn trouwens niet de enige dieren die mensen kunnen helpen in een oorlog. Zo kunnen honden bijvoorbeeld getraind worden om bommen op te sporen.

Wat vind jij ervan als dieren gebruikt worden in een oorlog? Laat het hieronder even weten!

1141
Het is goed dat dieren worden ingezet bij een oorlog.
Eens15.8%
Oneens84.2%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook