Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hittegolf in India: 'Niet normaal dat het nu al zo warm is'

In India hebben veel kinderen op dit moment last van hete temperaturen. Er is daar nu een hittegolf. Inwoners leven in temperaturen van wel boven de 45 graden.

Het gebeurt wel vaker dat het zo warm wordt in het land, maar dat het nu in april al zo warm is, is wel bijzonder. Dit komt vooral door de opwarming van de aarde.

India is na China het land met de meeste inwoners van de wereld. Er wonen ruim 1,3 miljard mensen. Veruit de meesten wonen in het noorden van het land.

Juist daar is het nu zo heet. Op sommige plekken dus zelfs warmer dan 45 graden.

De gevolgen van de droogte zijn groot. Zo is een deel van de graanoogst door de hete zon verpest. En op sommige plekken breekt brand uit. Door die branden komen er ook weer giftige stoffen in de lucht.

Zomervakantie

Aletta André werkt vanuit India voor het Jeugdjournaal. Zij merkt dat de hitte ook veel invloed heeft op de levens van kinderen daar.

Op veel plekken in India is de zomervakantie eerder begonnen vanwege de hitte. Nu ze vakantie hebben, kunnen kinderen bijvoorbeeld gaan zwemmen in meertjes om verkoeling te zoeken.

Aletta André werkt in India

Het is nog niet gedaan met de hete temperaturen. De komende week wordt nog meer hitte verwacht.