Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Juice-vlogger Yvonne moet zeggen dat ze fout zat

Vlogger Yvonne Coldeweijer heeft straf gekregen van de rechtbank. Ze moet op haar YouTube- en Instagram-kanaal Life of Yvonne zeggen dat ze geen gelijk had over zangeres Samantha Steenwijk.

Verboden pillen

In een YouTube-video zei Yvonne Coldewijer dat Samantha Steenwijk verboden pillen gebruikte om zo af te vallen. Volgens de zangeres is dat niet waar. Zij zegt nooit zulke pillen gebruikt te hebben en ging daarom naar de rechter.

De rechter gaf Steenwijk dus gelijk.

Juice-kanalen zijn kanalen op YouTube of Instagram waar alleen maar over andere mensen gepraat wordt.

Op zo'n kanaal delen roddelaars allerlei verhalen die ze van hun volgers getipt krijgen. Spionnen worden die genoemd. Zij helpen de roddelaars aan sappige verhalen.

De roddels die op de kanalen verschijnen zijn vaak wel serieuzer dan bijvoorbeeld een nieuwtje over iemand die in zijn neus peutert. Op het kanaal van Yvonne Coldeweijer verschenen bijvoorbeeld nieuwtjes over vechtpartijen en mishandelingen.

Zeker weten

Wel is het belangrijk dat het nieuws dat juice-kanalen verspreiden ook klopt. En als vloggers iets niet zeker weten moeten ze dat ook zeggen. Zo vertelt Charlotte Meindema. Zij weet alles van media-regels.

Je moet het of zeker weten of duidelijk zeggen: Dit is een roddel en ik weet het niet zeker.

Charlotte Meindersma

Eerder dook Lucas diep in de wereld van alle roddels. Check hieronder de Uitgezocht.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.