Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Supertalent (19) wint van de beste tennissers ter wereld

Als tiener meedoen aan een groot toernooi is al superknap. Maar dan ook nog eens van de beste tennissers ter wereld winnen én op de eerste plaats eindigen is wel heel uniek. De Spaanse tiener Carlos Alcaraz won het master-toernooi in Madrid.

De weg naar de finale was voor de tiener niet makkelijk. In de kwartfinale versloeg hij Rafael Nadal, de nummer 4 van de wereld. Eén ronde later won hij van Novak Djokovic die op nummer 1 staat van de wereldranglijst.

Carlos Alcaraz komt uit het plaatsje El Palmar, in het zuidoosten van Spanje. Hij is geboren op 5 mei in 2003 en is dus nog maar net 19 jaar oud. Tennissen doet hij al sinds kleins af aan. Op zijn14e werd Alcaraz al prof-tennisser.

In zijn geboortedorp keken dit weekend veel inwoners naar de finale van het toernooi in Madrid. Ze zijn supertrots op de jonge tennisser.

Hij is zo goed! Hij wordt snel de allerbeste.

fan

Met de winst van het toernooi staat Alcaraz ineens op plek 6 van de wereldranglijst. Het volgende doel van de tiener is om over twee weken de Roland Garros te winnen. Dat is één van de grootste tennistoernooien ter wereld.

Bekijk ook