Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Burgemeester van Amsterdam bedreigd om huldiging Ajax

De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, zegt dat ze veel bedreigingen heeft gekregen. Gisteren maakte de gemeente bekend dat, als Ajax kampioen wordt, de huldiging niet op het Museumplein is. Dat heeft te maken met dat er te weinig beveiligers zijn.

Sinds wij dit bericht naar buiten hebben gebracht ben ik persoonlijk bedolven onder bedreigingen en gescheld. Daar reageer ik zelden op. Nu wil ik wel dringend vragen: hou je in!

Femke Halsema op haar Instagram

Ajax kan morgen kampioen worden als de club van Heerenveen wint. Meestal wordt het team dan gehuldigd op het Museumplein, met duizenden fans erbij. Zo zag dat eruit in 2019:

ANP

Maar dit jaar moet de huldiging in het stadion. Er zijn te weinig beveiligers om een grote huldiging op het Museumplein te houden, zegt Halsema.

We hebben heel veel bedrijven gebeld. Maar er is een groot tekort aan beveiligers. Tot groot chagrijn hebben we samen met Ajax moeten besluiten dat we de huldiging niet veilig konden organiseren.

Femke Halsema op haar Instagram

Bekijk ook