Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Poging 2: Wordt Ajax vanavond wel kampioen?

Veel mensen in Amsterdam en de rest van het land zullen zenuwachtig zijn voor vanavond. Dan kan voetbalclub Ajax kampioen worden in de Eredivisie. Dat kon afgelopen weekend ook. Toen lukte het niet.

Al is het vanavond wel iets makkelijker om kampioen te worden. Waar de Ajacieden dit weekend nog de uitslag van nummer twee PSV moesten afwachten, hebben ze het vanavond zelf in de hand. Dan spelen ze thuis tegen SC Heerenveen.

Winst = Kampioen

Als Ajax vanavond wint zijn ze kampioen van Nederland. Spelen ze gelijk of verliezen ze, dan wordt het feestje uitgesteld. De stand in de Eredivisie is nu namelijk zo.

NOS

Met nog twee wedstrijden te spelen staat Ajax met 4 punten voor op PSV. Als de Amsterdammers winnen, zijn ze dus niet meer in te halen. Winnen ze niet, dan hangt alles af van de laatste wedstrijd. Die speelt Ajax uit tegen Vitesse. PSV gaat dan op bezoek bij PEC Zwolle.

De wedstrijd is vanavond om 20.00 uur in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.