Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geen FIFA meer: Populaire game verandert van naam

Het is het einde van een tijdperk. De populaire voetbalgame FIFA gaat niet meer zo heten. FIFA 23 zal de laatste versie zijn met de bekende naam. Daarna wordt het EA Sports FC.

Dat heeft het bedrijf dat de game maakt, EA Sports, laten weten. Waarom zeggen ze niet, maar waarschijnlijk komt de naamsverandering, omdat er problemen zijn met de afspraken tussen EA en de wereldvoetbalbond FIFA.

FIFA is al jarenlang één van de meeste gespeelde games ter wereld. Gebruikers kunnen bijna alle profclubs ter wereld kiezen om met en tegen elkaar te spelen.

Elk jaar verschijnt een nieuwe versie van het spel. Ook de online modus Ultimate Team is ontzettend populair. Het heeft miljoenen spelers wereldwijd.

Als FIFA 23 dit najaar uitgebracht wordt, dan zijn er in totaal 30 verschillende games van FIFA verschenen. In al die jaren zou EA zeker zo'n 19 miljard euro aan het spel verdiend hebben.

Fans

Toch is de spelmaker niet bang dat ze de game door de naamsverandering minder zullen verkopen. Ze gaan er vanuit dat fans van het spel de naamsverandering niet erg vinden.

We hebben ook een stelling over dit onderwerp.

950
Een game met een leuke naam speel ik eerder.
Eens44.4%
Oneens55.6%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken