Nieuwswekker: Ajax is kampioen + Plan voor betere lessen op school

Goedemorgen! Ben je voor Ajax dan ben je waarschijnlijk lekker wakker geworden. In dit artikel hebben we het nieuws weer voor je klaargezet.

Het weer

Het wordt vandaag weer een zonnige dag. Af en toe kan het wat bewolkt zijn, maar het blijft droog. Het wordt ongeveer 20 graden.

NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

- Ajax is kampioen van Nederland. Ze wonnen gisterenavond de wedstrijd tegen Heerenveen. PSV die op de tweede plek staat kan Ajax niet meer inhalen. Groot feest in Amsterdam dus.

,
,

- In Noord-Korea is voor het eerst een corona-besmetting gemeld. De noodtoestand is uitgeroepen en het hele land zit in lockdown. Waarschijnlijk gaat het virus al langer rond in Noord-Korea, maar wilde leider Kim Jong-Un dat nooit toegeven. Dat de besmettingen nu wel bekend worden gemaakt, betekent waarschijnlijk dat er een grote crisis is.

- Voetballer Lionel Messi is de bestbetaalde sporter. Dat zegt het Amerikaanse tijdschrijft Forbes. Messi verdiende tussen mei vorig jaar en dit jaar bijna 125 miljoen euro. In het lijstje met bestbetaalde sporters staat basketballer Lebron James op plek 2 en voetballer Cristiano Ronaldo op de derde plek.

Lionl Messi (PSG)
AFP

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Lessen over taal en rekenen op de basisschool moeten beter. Dat zegt Dennis Wiersma, de minister die erover gaat. Hij heeft daarom een plan gemaakt om leraren en schoolleiders te helpen. 500 scholen krijgen extra geld om de taal- en rekenlessen te verbeteren.

Het is belangrijk dat als je op school zit je goed kan lezen, rekenen, schrijven en weet hoe je met elkaar om moet gaan.

Dennis Wiersma, minister voor onderwijs

De minister vindt rekenen en taal dus belangrijke vakken op school. Maar wat vind jij? Laat het hieronder weten.

3146
Wat vind jij de belangrijkste vakken op school?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

- Voor veel scholieren zijn de eindexamens vandaag begonnen. Aan het eind van de middelbare school maakt iedere middelbare scholier dan op hetzelfde moment dezelfde toets. Bij ieder vak hoort een andere toets. De cijfers bepalen voor de helft of je je diploma krijgt. De andere helft wordt bepaald door de toetsen die de afgelopen jaren op school zijn gemaakt. Een spannende tijd dus voor de scholieren.

De vrouwen van Oranje onder 17 spelen vanavond de halve finale van het EK in Bosnië en Herzegovina. De tegenstander van de vrouwen is Spanje. Dit is niet alleen een belangrijke wedstrijd voor het EK. Oranje kan zich voor het eerst in de geschiedenis plaatsen voor het WK onder 17. De beste drie landen op dit EK gaan naar het WK dat in India wordt gehouden.

Orange Pictures

En dan nog even dit:

Ook honden kunnen met het warme weer verkoeling gebruiken. Een ijs-maker uit Tilburg heeft daarom ijsjes gemaakt voor honden met verschillende smaken.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.