Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen moeten dierentuin uit vanwege ontsnapte aap

"Aandacht, er is een noodsituatie in het park." Dat hoorden de kinderen die gisterochtend door een Belgische dierentuin liepen. De reden: Er was een bonobo ontsnapt.

Het gebeurde in Dierenpark Planckendael in Mechelen. Alle bezoekers, waaronder ook enkele schoolklassen, moesten zo snel mogelijk ergens naar binnen of het park verlaten. Bonobo's kunnen namelijk best gevaarlijk zijn.

Ineens moesten wij naar het binnen-verblijf van de olifanten.

Ferre

De ontsnapte bonobo heet Zamba. Een paar uur liep het dier los door de dierentuin. Uiteindelijk probeerden de verzorgers hem op een slimme manier te vangen. Ze gaven Zamba een banaan met daarin een slaapmiddel.

Terug

Het plan werkte. Toen het slaapmiddel begon te werken, konden de verzorgers Zamba vangen en terugbrengen naar zijn verblijf. Op dat moment waren alle kinderen al naar huis.

Ik vind het wel jammer. We waren hier maar een halfuur en hebben niet veel kunnen zien.

Tijl

Inmiddels is alles weer normaal in de dierentuin. Er wordt nog onderzocht hoe de bonobo kon ontsnappen. De kinderen hebben kaartjes gekregen om snel nog een keer terug te komen.

Bekijk ook