Wordt Nyck de Vries de nieuwe Nederlandse Formule-1 coureur?

Hij werd al wereldkampioen in de Formule 2 en vorig jaar nog wereldkampioen in de Formule E: Nyck de Vries. En er gaan nu steeds meer geruchten dat de Nederlander deze zomer een Formule 1-coureur wordt.

Zeker nu het Formule 1-team van Williams heeft aangekondigd dat De Vries deze vrijdag bij de race in Spanje de eerste vrije training mag rijden.

Nicolas Latifi

De twee coureurs van Williams zijn op dit moment Alexander Albon en Nicolas Latifi. En vooral de Canadees Latifi doet het niet zo goed. Dit seizoen is zijn beste resultaat een veertiende plek. En bij elke kwalificatie eindigde hij als laatste.

Door de tegenvallende resultaten van Latifi denken veel mensen dat hij tijdens de zomerstop vervangen wordt. Alleen is de grote vraag: door wie?

De Vries of Piastri?

Als er een nieuwe coureur komt dan lijken de grote twee favorieten dus De Vries én de Australiër Oscar Piastri. Piastri werd vorig seizoen wereldkampioen in de Formule 2 en staat bekend als een groot race-talent. Hij is op dit moment reserve-coureur van het team van Alpine. De Vries is dat voor het team van Mercedes.

Dit betekent dat zij kunnen invallen als de andere coureurs van de teams geblesseerd of ziek zijn.

Ik denk dat Piastri op dit moment meer kans maakt, maar schrijf De Vries nooit af. Hij is zeker goed genoeg voor de Formule 1.
Louis Dekker volgt de Formule 1 voor de NOS

Toch is het nog absoluut niet zeker dat Latifi vervangen wordt. Wat volgens Louis Dekker, en andere kenners, namelijk ook meespeelt is dat de vader van Nicolas Latifi veel geld heeft gegeven aan Williams. Bijvoorbeeld om ze te helpen met het ontwikkelen van de auto. Hierdoor zou het moeilijker zijn om de Canadees in te wisselen.

Het team van Williams heeft zelf nog niks over de situatie gezegd.