Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Oekraïense leger: 'We staan bij de Russische grens'

De oorlog in Oekraïne gaat nog steeds hevig door. Het Oekraïense leger vecht flink terug tegen de Russen. Zo hard zelfs, dat het ze nu lijkt te lukken om in sommige gebieden land terug te winnen van het Russische leger.

Er is een video waarin te zien zou zijn dat Oekraïense soldaten hun Russische tegenstander hebben weten terug te dringen tot in Rusland.

Meneer de president, we zijn er. We zijn bij de grens.

Oekraïense soldaat

Het is nu drie maanden geleden dat de oorlog begonnen is. Op dit moment houdt Rusland gebieden in het oosten van Oekraïne bezet. Vooral de gevechten in het gebied de Donbas zijn hevig.

De Donbas bestaat uit de provincies Donetsk en Loegansk. Daar zijn al meer dan acht jaar gevechten. Rusland zegt dat ze vooral dit deel van Oekraïne willen veroveren.

De Russische president Poetin vindt dat het gebied eigenlijk bij Rusland hoort. Daar zijn veel Oekraïners het niet mee eens en zij blijven zich verzetten.

Volgens leger-deskundigen gaat het voor Rusland veel minder goed dan het land eerder had gehoopt. Daarom heeft het het Russische leger de tactiek van het begin veranderd. De troepen trekken nu steeds meer naar de Donbas toe.