Nieuwswekker: Amalia bij Troonrede + Luchtballon op voetbalveld

Goedemorgen op deze zonnige woensdag. In het oosten van het land kan het wel 30 graden worden! En aan het einde van de dag kan hier en daar een onweersbui ontstaan.

Het weer van woensdag 18 mei
NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

- In de Limburgse plaats Stein is een luchtballon geland op een voetbalveld! Op het veld was een wedstrijd bezig toen het gebeurde. Volgens de ballonvaarder had hij geen andere keus. De brandstof raakte op en dus moest hij ergens veilig stoppen. De voetbalsters hebben daarna geholpen om de ballon weer op te ruimen. Op de site van 1Limburg zie je een filmpje van de landing.

- Prinses Amalia zal dit jaar voor het eerst naast koning Willem-Alexander zitten tijdens het voorlezen van de Troonrede. Dat is een belangrijke toespraak op Prinsjesdag. In de Troonrede vertelt de koning de plannen van de regering voor het nieuwe jaar.

Wat vind jij ervan dat Amalia steeds vaker te zien is?

943
Het is leuk dat je Amalia steeds vaker ziet.
Eens67%
Oneens33%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Dit is vandaag in het nieuws:

- Het is voor veel bedrijven in Nederland hartstikke moeilijk om personeel te vinden. Veel scholen, ziekenhuizen en restaurants kunnen niet genoeg mensen vinden.

Bij het Twentebad in Hengelo merken ze het ook. Het buitenbad gaat daar deze hele maand niet open, terwijl het al wel een paar dagen lekker weer is. Er zijn gewoon niet genoeg badmeesters. In het Jeugdjournaal hoor je er vanavond meer over.

- En we gaan ook langs bij Junior. Hij is 10 en maakt al 3 jaar zijn eigen kleding. Hij heeft al veel kleding voor zichzelf gemaakt en maakt nu ook kleding voor anderen.

Junior maakt mode
Omroep Zeeland

En dan nog even dit:

Deze jongen zat vast in een prullenbak en moest gered worden door de brandweer. Hij kon er gelukkig wel om lachen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.