Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Problemen door 'McDonalds-bijen' in Amsterdam

Je hebt vast wel eens gehoord dat het niet goed gaat met bijen, maar uit Amsterdam komt vandaag heel ander nieuws. Daar gaat het met één bijensoort juist te goed.

De honingbij maakt het leven van andere bijen heel moeilijk. Dat komt doordat er nu heel veel honingbijen zijn en die bijna al het voedsel opeten. Omdat ze zo veel eten worden ze ook wel 'McDonalds-bijen' genoemd.

De honingbij eet eigenlijk alles en ze bezoeken miljoenen bloemen per dag. Voor de wilde bij blijft zo geen stuifmeel meer over.

bioloog Koos Biesmeijer

Bijen zijn heel belangrijk voor de natuur omdat ze andere planten bestuiven en de natuur laten groeien. De wilde bij is daar veel beter in dan de honingbij. Daarom is het voor de natuur slecht nieuws als de wilde bij verdwijnt.

Dat vindt de gemeente Amsterdam ook. Die gaat daarom maatregelen nemen die ervoor moeten zorgen dat het straks weer minder goed gaat met de honingbij en beter met de wilde bij.

Bekijk ook