Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Waarom zijn mensen boos op Rutte en zijn sms'jes?

De sms'jes die minister-president Mark Rutte verwijderd heeft, zijn niet meer terug te halen via het telefoniebedrijf. Dat heeft Mark Rutte zelf gezegd, nadat zijn verwijderde berichten gisteren groot in het nieuws kwamen.

Maar waarom zijn mensen eigenlijk boos op de premier?

Mark Rutte heeft jarenlang iedere dag veel berichtjes van zijn telefoon verwijderd. Dat is opvallend, want soms is het juist belangrijk om berichtjes terug te kunnen lezen. Bijvoorbeeld als er moet worden onderzocht hoe de regering bepaalde problemen heeft aangepakt. Dan kan nu niet.

De premier zegt dat het niet om belangrijke berichtjes gaat, maar daar geloven veel politici niks van. Ze denken dat hij sommige belangrijke informatie liever geheim houdt.

Rutte gebruikte jarenlang een oude telefoon. De premier zegt dat die telefoon langzaam werd als er veel berichten op stonden. Daarom zou hij ze verwijderen.

Ook onze stelling gaat hierover. Reageren maar!

1171
Het is raar dat de minister-president een oude telefoon gebruikte.
Eens57%
Oneens43%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Vandaag praten politici in de Tweede Kamer de hele dag over Rutte en zijn sms'jes. Ze willen meer weten over de berichten die verwijderd zijn.