Windsurfer Kiran Badloe werd expres 17 kilo zwaarder

Ken je Kiran Badloe nog? De windsurfer won afgelopen zomer goud op de Olympische Spelen. Op dit moment doet hij mee aan het Europees kampioenschap in Italië. Maar in de tussentijd zijn er nogal wat dingen veranderd.

De Nederlander doet tegenwoordig aan een ander windsurf-onderdeel: foiling. Bij het foilen wordt je plank omhoog geduwd. Daardoor ga je veel sneller door het water. En dat ziet er spectaculair uit.

Kiran Badloe in actie bij foiling
Sander van der Borch

En de tweede verandering: Kiran Badloe is flink zwaarder geworden. 17 kilo om precies te zijn. In vier maanden tijd ging hij van 73 kilo naar 90 kilo. Het verschil is goed te zien:

Badloe is hard bezig met zijn metamorfose
Instagram @kiranbadloe

De windsurfer is expres zwaarder geworden. Omdat het foilen veel sneller gaat, heb je meer gewicht nodig om je plank goed te kunnen besturen. Om zwaarder te worden, is Badloe vooral veel gaan trainen met gewichten. Meer spieren maken je ook zwaarder.

EK

Badloe zegt dat hij nog een beetje moet wennen aan het nieuwe onderdeel, maar de extra kilo's lijken te werken. Na acht races op het EK staat Kiran Badloe derde. Dat is een plekje lager dan een andere Nederlander. Luc van Opzeeland staat op de tweede plek.

Oude video

Zo'n twee jaar geleden, nog voor de Spelen dus, spraken we met Kiran Badloe. Toen legde hij uit waarom je bij foilen zo snel gaat.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.