Nieuwswekker: FC Twente kampioen + Apen als huisdier

Goedemorgen bij weer een verse nieuwswekker. Over weer gesproken: dat is gelukkig een stuk beter dan de afgelopen dagen. Daar lees je zo meer over. Net als over de kampioen van de Eredivisie voor vrouwen en een hard werkend paard. Maar eerst dus...

Het weer

Ook vandaag regent het op sommige plekken. Maar vaak komt ook de zon door. Het wordt 16 graden aan zee en 19 graden in Limburg.

Weerplaza

Dit heb je misschien gemist:

- De vrouwen van FC Twente zijn landskampioen! FC Twente won gisterenavond met 2-3 de allerlaatste wedstrijd van het seizoen van Ajax. Ajax stond 3 punten achter Twente en moest zeker 10 keer scoren om zelf kampioen te kunnen worden. Maar dat gebeurde dus niet. En dus kon Twente feest vieren.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

- In Duitsland heeft het noodweer voor erg veel schade gezorgd. Ook zijn er bijna 40 gewonden en is er 1 iemand overleden. Vooral in de stad Paderborn was het noodweer heftig. Volgens de Duitse politie was er daar een tornado. Vanaf vanmiddag wordt het ook in Duitsland weer beter weer.

- Twee dwergzijdeaapjes woonden in een woning in Tilburg. Maar dat mag helemaal niet. In Nederland mogen apen niet als huisdier gehouden worden. Daarom zijn de aapjes nu in beslag genomen en gebracht naar een opvang-locatie.

Eén van de in beslag genomen dwergzijdeaapjes
NVWA

Dit is vandaag in het nieuws:

- Schelden met het woord homo komt nog te vaak voor in het voetbal. Voetballers Rafael van der Vaart, Stefan de Vrij en Anouk Hoogendijk vinden dat het afgelopen moet zijn om mensen uit te schelden voor homo in het stadion, op het veld en langs de lijn. Ze doen mee aan een online actie om te zorgen dat het schelden stopt.

Maar waarom wordt er met woorden als 'homo' en 'gay' gescholden? Benjamin heeft dat uitgezocht voor de nieuwste aflevering van Uitgezocht. Die staat om 10.00 uur online op de site, in de app en op Youtube! Ook hebben we hier een stelling over.

1150
Schelden met 'homo' of 'gay' kan echt niet
Favoriet maken

- De finale van de Champions League voor vrouwen is vanavond om 19.00 uur in de Italiaanse stad Turijn. Olympique Lyon neemt het op tegen het FC Barcelona van onder andere Lieke Martens.

- Vandaag komen de finalisten van de jaarlijkse Jeugdjournaal-wedstrijd bij ons langs voor hun beker of medaille en een rondleiding door het Jeugdjournaal-gebouw. Vanwege corona was de finale online. Maar nu komen de kinderen dus in het echt langs. Hoe dat was, zie je vanavond in het Jeugdjournaal.

In de video hieronder zie je de winnaars nog een keertje!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

En dan nog even dit:

De Duitse Stephanie ging altijd met de auto naar haar werk, maar de benzine vindt ze te duur geworden. Daarom bedacht ze iets anders...

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.