Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit zijn volgens jullie de leukste kinderboeken

Het boek Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken heeft de Kinderjury-prijs gewonnen. Die prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het favoriete leesboek van kinderen. Meer dan 52.000 kinderen hebben gestemd. En dat is een record.

433
Heb jij gestemd voor de Kinderjury?
Ja11.5%
Nee52.6%
De wat?35.9%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

De meeste kinderen stemden dus op het boek over Mus en kapitein Kwaadbaard van schrijver Kevin Hassing. Dat boek won in de categorie 10 tot en met 12 jaar.

Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken is het vervolg op Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen. In dit tweede deel gaan Mus en haar vrienden op jacht naar een gevaarlijk zeemonster. Maar die zoektocht gaat niet zonder problemen.

In de categorie van 6 tot en met 9 jaar won het boek De magische halsband van schrijvers Thomas van Grinsven en Rutger Vink. Je kent hen misschien ook als de YouTubers Furtjuh en Gewoon Thomas. Het boek gaat over hun hond Paco.

Furtjuh