Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zangeres ontsnapt uit Rusland verkleed als maaltijdbezorger

In Amsterdam heeft iemand opgetreden die deze week uit Rusland vluchtte. Het gaat om een zangeres van de band Pussy Riot. Zij is het niet eens met de Russische president Poetin en werd scherp in de gaten gehouden door de politie. Toch wist ze te ontsnappen en naar Nederland te reizen.

Huisarrest

Zangeres Maria Aljotsjina spreekt zich vaak uit tegen president Poetin. Dat is verboden in Rusland en daarom is ze al vaak opgepakt door de politie.

Sinds februari had ze huisarrest en moest ze verplicht in haar huis in Moskou blijven. Maar deze week liep ze gewoon de deur uit.

Mijn flat was omringd door politie. Ik ging naar buiten in kleding van een bezorger. Ik ging gewoon.

Maria Aljotsjina, zangeres Pussy Riot

Toen Maria eenmaal ontsnapt was, vluchtte ze het land uit. Met haar band Pussy Riot is ze nu aan een tour begonnen langs allerlei grote steden.

Pussy Riot is een band uit Rusland. In hun nummers hebben ze veel kritiek op president Poetin en hoe hij Rusland bestuurt. Nu willen de vrouwen met hun optredens aandacht vragen voor de oorlog in Oekraïne.