Nieuwswekker: Feyenoord verliest + Hemelvaartsdag

Goedemorgen! Heb je lekker uitgeslapen vandaag? In deze nieuwswekker lees je het nieuws uit de nacht en wat er nog gaat gebeuren.

Het weer

Het is in ieder geval lekker weer om buiten te spelen. Het wordt zonnig en tussen 17 en 21 graden. Alleen in Limburg is er kans op regen.

NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

- Het is Feyenoord niet gelukt om de eerste editie van de Conference League te winnen. De club uit Rotterdam speelde de finale van het Europese toernooi gisteravond tegen AS Roma. Feyenoord verloor met 1-0.

In Feyenoord-stadion de Kuip keken tienduizenden mensen naar de finale op grote schermen. Na afloop van de verloren wedstrijd was de teleurstelling groot:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Carnaval is altijd in maart of februari, maar in IJsselstein, oftewel Apestad, is het vandaag feest. In februari ging de optocht door corona niet door, maar nu dus wel. Ook veel kinderen lopen mee met de optocht. Hoe ze het vinden, zie je vanavond in het Jeugdjournaal.

- Het is vandaag Hemelvaartsdag. Christenen vieren op deze dag dat Jezus is opgevaren naar God. Vanavond is voor het eerst The Passion Hemelvaart te zien. Dat is een soort musical over die gebeurtenis. Tijdens Pasen is er langer The Passion. Ieder jaar kijken daar miljoenen mensen naar. De acteurs die meespeelden in The Passion, spelen nu ook in The Passion Hemelvaart. Acteur Soy Kroon speelt Jezus.

- Veel mensen zijn vrij op Hemelvaartsdag en gaan daarom een weekendje weg. Deskundigen verwachten daarom dat het druk is op de weg en op vakantie-plekken. Ga jij vandaag iets speciaals doen? Laat het hieronder weten:

1363
Wat ga jij doen op Hemelvaartsdag?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

En dan nog even dit:

Een walvis was verstrikt geraakt in een net bij het Spaanse eiland Mallorca. Duikers kwamen in actie om het dier te bevrijden:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.