Eleyna (11) verloor haar vriendin bij de aanslag in Texas

Eleyna (11) verloor haar vriendin bij de aanslag in Texas

In de Amerikaanse staat Texas is een grote herdenking gehouden voor de slachtoffers van de aanslag op een basisschool. Een man schoot daar eergisteren 19 kinderen en 2 docenten dood. Waarom hij dat deed is niet bekend.

Familie en schoolgenoten zijn ontzettend verdrietig over wat er is gebeurd. Ook Eleyna van 11. Zij was met haar klas op schoolreisje toen het gebeurde en kreeg een bericht over de aanslag. Een vriendin van haar was in de school en is om het leven gekomen.

Het is heel verdrietig. Ik kende alle kinderen en ik praatte en lachte met ze. Het voelt verkeerd dat ze er nu niet meer zijn.
Eleyna

Ondanks al het verdriet is Eleyna blij met de herdenking. Ze vindt het fijn dat veel mensen samenkomen en elkaar steunen.

Boos en verdrietig

Correspondent Marieke de Vries werkt voor het Jeugdjournaal in de Verenigde Staten. Zij is naar het dorp toegegaan en heeft met Eleyna en andere mensen gesproken. Volgens haar is iedereen ontzettend boos en verdrietig.

Ook zijn er veel journalisten naar het dorp gekomen, om erachter te komen wat er precies is gebeurd op de school. Je ziet er meer over in deze video:

Eleyna (11) verloor haar vriendin bij de aanslag in Texas