Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Popgroep ABBA geeft concert met hologrammen

Misschien ken je ABBA wel van hun liedjes Mamma Mia of Dancing Queen. Optredens van de wereldberoemde Zweedse popgroep zijn een jaar lang te zien in Londen. Ouderwets optreden zagen de vier popsterren niet zitten. Ze hebben daarom een show bedacht met hologrammen.

ABBA is een Zweedse popgroep die in 1972 is opgericht. De groep bestaat uit Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid, samen ABBA dus.

In de jaren '70 was de groep een van de populairste bands ter wereld. Ze scoorden hit na hit. Maar na tien jaar ging de groep uit elkaar.

Tientallen jaren trad de Zweedse popgroep ABBA nergens op. Maar nu zijn ze dus weer helemaal terug. Het scheelt dat ze niet zelf hoeven op te treden, moe kunnen ze in ieder geval niet meer worden.

Special effects

Een bedrijf dat ook special effects maakt voor bekende films als Star Wars en Harry Potter, zorgde voor voor de hologrammen. Het was geen makkelijke klus om ze zo goed mogelijk te laten lijken. De vier ABBA-leden moesten wekenlang optreden in een studio, terwijl ze gefilmd werden door 160 camera's. Er werd ook speciaal een arena gebouwd voor deze concerten.

Dit project is zo ingewikkeld dat we deze zaal ervoor moesten bouwen. Er was geen andere manier om het te doen.

ABBA