Opvangplek voor vluchtelingen vol: 120 mensen slapen op stoelen

Bij de opvangplek voor vluchtelingen in het Groningse Ter Apel hebben zo'n 120 mensen vannacht op stoelen moeten slapen. Er zijn te weinig bedden voor iedereen.

Afgelopen weekend werden twee andere opvanglocaties in Nederland gesloten. Daardoor is het nu nog drukker bij de opvangplek in Ter Apel.

Waarom is het daar zo druk?

Als vluchtelingen in Nederland aankomen, moeten ze eerst naar de aanmeldplek in Ter Apel, in Groningen. Daar kunnen ze bijkomen en moeten ze papieren invullen. Daarna kunnen ze naar een ander asielzoekerscentrum in Nederland.

Maar dat is nu een probleem: al die opvangplekken zitten vol. En dus moet iedereen veel langer dan normaal op de aanmeldplek wachten.

Een deel van de mensen kon gisteren naar een opvangplek in Heerenveen gebracht worden. Maar ook daar was niet genoeg plek voor iedereen.

Het zijn mensen die gevlucht zijn voor oorlog en geweld en dit is waar ze terechtkomen. Het is een zorgelijke situatie.

woordvoerder van Vluchtelingenwerk

Burgemeesters hebben met elkaar afgesproken extra opvangplekken te regelen. Daardoor zou het bij Ter Apel wat minder druk moeten worden.

Toen dat nieuws vorige week bekend werd, maakten we er deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook