Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Feest voor Koningin Elizabeth: Ze zit 70 jaar op de troon

De Britten vieren de komende vier dagen een feestje. Hun koningin, Elizabeth II zit meer dan 70 jaar op de troon. Bijna alle Britten hebben in hun leven geen andere vorst meegemaakt.

In februari van dit jaar was ze precies 70 jaar koningin. Maar het feestje wordt deze week gevierd met feesten, concerten en een grote parade. De meeste mensen zijn vrij. Kinderen hoeven vandaag en morgen niet naar school.

Vandaag was er een grote parade:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Elizabeth II werd koningin toen haar vader stierf. Dat gebeurde op 6 februari 1952. Elizabeth was toen 25 jaar oud. Ze is nu 96 jaar en daarmee de langstzittende vorst ter wereld.

Toen ze koningin werd, bestond internet nog niet en was televisie nog in zwart-wit.

Op social media bedankt de koningin iedereen voor alle feestjes. Ze hoopt dat iedereen mooie herinneringen maakt dit weekend.

Oud

De koningin is lang niet overal bij. Ze is natuurlijk al erg oud en de laatste tijd gaat het niet zo goed met haar gezondheid. Ook had de koningin in februari corona. Ze was in mei nog wel bij een paardenshow. Dat zijn, samen met honden, haar lievelingsdieren.

Veel Britten bewonderen de koningin. Ze vinden het knap dat ze al zo lang haar werk doet.