Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Uitgezocht: Wie is Banksy?

Wie is Banksy? Dat is één van de grootste mysteries in de kunstwereld. Zijn identiteit is tot op de dag van vandaag geheim. Terwijl er toch best veel bekend is over de beroemde street artist.

Banksy voor beginners

Banksy is de naam van iemand die met spuitbussen verftekeningen en teksten op muren spuit. De kunstenaar is bekend geworden omdat hij, of zij, tekeningen maakt met sjablonen, die van tevoren gemaakt zijn. Altijd met een boodschap; tegen oorlog, voor gelijkheid en tegen geldverspilling. Overal ter wereld zijn er kunstwerken te vinden, maar nergens zoveel als in de Engelse stad Bristol. Daarom denken mensen dat Banksy daar vandaan komt.

Vette stunts

Naast kunstwerken doet Banksy ook veel vette stunts. De bekendste is misschien wel het versnipperde schilderij. Tijdens een veiling maakte de kunstenaar zijn eigen werk kapot, vlak nadat het schilderij voor veel geld was verkocht.

Robert of Robin of...

Er worden namen genoemd wie Banksy kan zijn. Veel mensen denken dat Banksy eigenlijk 'Robert' of 'Robin' heet. Maar tot nu toe weet niemand het echt zeker. De mensen die het zeker kunnen weten houden het geheim. Banksy maakte eerder ook een documentaire en schreef een boek. Hij wil zelf ook geheim blijven.

Niemand luisterde ooit naar mij, tot niemand wist wie ik was.

Banksy

In de aflevering van Uitgezocht boven dit artikel probeert Lucas erachter te komen wie Banksy echt is. En vertelt hij waarom de kunstenaar geheim wil blijven.

Bekijk ook