Nieuwswekker: Gezonken schepen + Rechtszaak Peter R. de Vries

Goedemorgen! Lekker lang weekend gehad? In deze Nieuwswekker praten we je weer helemaal bij!

Het weer

Wolken en zon wisselen elkaar af. Vooral in het noorden en zuiden kan regen vallen. Het wordt tussen de 17 en 20 graden.

Het weer van dinsdag 7 juni.

Dit heb je misschien gemist:

- Op de zeebodem bij Colombia zijn gezonken schepen gevonden. De schepen zijn zeker meer dan 200 jaar oud. In de schepen lagen vazen en kanonnen, maar ook gouden munten. Die munten zijn nu waarschijnlijk miljarden euro's waard. De schepen en spullen worden komende tijd boven water gehaald.

- Boris Johnson mag leider van zijn partij blijven en dus premier van het Verenigd Koninkrijk. Gisteravond stemde zijn partij daarover. Johnson had tijdens corona-lockdowns feestjes gevierd in zijn huis. Veel mensen waren daar boos over en vonden dat hij weg moest. Maar hij mag nu toch blijven, wat vind jij daarvan? Moeten politici altijd weg als ze een grote fout maken?

Politici moeten bij grote fouten altijd stoppen met hun werk.

10.868 stemmen

Deze stelling is gesloten

41% 4.519 stemmen

58% 6.349 stemmen

Boris Johnson

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Plekken waar schoolkampen worden gehouden, zitten bomvol. Tijdens corona zijn een aantal van die locaties gestopt met schoolkampen. Daardoor is het extra druk op plekken waar nog wel schoolkampen worden gehouden. Ook gaan kampen nu wel door, die vorig jaar niet door kunnen gaan. Topdrukte dus! Vanavond hoor je er meer over in het Jeugdjournaal.

- Het is een belangrijke dag in de rechtszaak over de moord op Peter R. de Vries. De rechter kijkt naar het bewijs dat er is tegen de twee verdachten. Ook mogen de kinderen van Peter R. de Vries praten in de rechtszaal. Het is de bedoeling dat de verdachten ook gaan praten, maar waarschijnlijk zullen ze niet veel zeggen.

Peter R. de Vries werd vorige zomer neergeschoten op straat in Amsterdam. In deze video hoor je meer over wie hij ook alweer was:

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is overleden

En dan nog even dit:

Prinsen hebben ook wel eens driftbuien en luisteren niet altijd naar hun ouders. Dat liet prins Louis uit Engeland zien tijdens een grote optocht:

Prins (4) heeft geen zin in optocht