Belangrijke dag in rechtszaak Peter R. de Vries

Belangrijke dag in rechtszaak Peter R. de Vries

Het is een belangrijke dag in de rechtszaak over de moord op Peter R. de Vries. Twee mannen worden verdacht van de moord: Delano G. en Kamil E. Zij moeten vandaag voor de rechter komen.

Bewijs

In de rechtbank wordt het bewijs tegen de verdachten besproken. Het Openbaar Ministerie denkt dat Delano G. degene was die Peter R. de Vries heeft neergeschoten. Maar hij wil niks zeggen in de rechtbank.

Kamil E. wil wel wat zeggen. Hij zegt dat hij niks wist van een moord. Hij was alleen maar de chauffeur van Delano, zegt hij.

Ook de kinderen van Peter R. de Vries mogen iets zeggen in de rechtszaal. Zijn zoon, Royce de Vries, vertelt hoe geweldig zijn vader was. Kelly, zijn dochter, zegt iets tegen de verdachten.

Jullie hebben het leven afgenomen van mijn allerliefste vader. En voor wat? Omdat jullie het niet met hem eens waren? Omdat iemand jullie geld bood?
Kelly de Vries

De aanklagers willen dat de verdachten een levenslange gevangenisstraf krijgen. De komende weken gaat de rechter nadenken en overleggen. Op 14 juli horen de verdachten of ze straf krijgen en hoeveel.