Nieuwswekker: Stille tocht voor Gino + Blunder op de fiets

Goedemorgen! Lekker geslapen? Er is weer nieuws en natuurlijk een weerbericht! Er trekken flinke regenwolken van het zuidwesten naar het noordoosten en het wordt 16 tot 19 graden. De dagen daarna wordt het droger en warmer.

Weer van 8 juni

Dit heb je misschien gemist:

- Bij de opvangplek voor vluchtelingen in het Groningse Ter Apel hebben zo'n 100 mensen vannacht op stoelen moeten slapen. Er zijn te weinig bedden voor iedereen. Dat is al een paar weken zo. Gemeentes proberen meer opvangplekken te regelen voor vluchtelingen, maar dat is niet makkelijk.

- Een blunder van wielrenner Wout van Aert. Hij dacht dat hij een wielerwedstrijd zou winnen. Vlak voor de finish deed hij al zijn armen in de lucht, maar precies op dat moment werd hij ingehaald. En zo ging de winst naar iemand anders. Hier zie je het gebeuren:

Van Aert juicht te vroeg in Dauphiné, Gaudu wint

Heb jij weleens een blunder gemaakt? We zijn benieuwd!

Wat is jouw grootste blunder?

Deze stelling is gesloten

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Er komt een nieuwe podcast-aflevering online! Bart en Pien waren gisteren bij de rechtszaak over de moord op Peter R. de Vries. Daar zochten ze uit hoe zo'n grote rechtszaak gaat. Vanmiddag vanaf 15.00 uur is de aflevering te luisteren op Spotify of in de app van Zapp.

- Vanavond wordt een stille tocht gehouden voor Gino. De overleden jongen was dol op auto's en motoren. Daarom staan er zeker 200 auto's langs de route, als eerbetoon. Eerder maakten we deze video over Gino.

- Ook vanavond: de Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Wales. De wedstrijd begint om 20.45 uur. Wat is de Nations League eigenlijk voor toernooi? Dat hoor je in deze video:

Wat is de Nations League?

En dan nog even dit:

Vanaf vandaag is er voor het eerst een moslim-superheld te zien. Actrice Iman Vellani speelt de hoofdrol in de serie Ms. Marval:

Iman speelt Ms. Marvel, de eerste moslim-superheld