JJO TikTok

TikTok gaat aangeven hoe lang jij de app gebruikt

Nieuws over TikTok: de app gaat binnenkort laten zien hoe lang jij zit te scrollen. Voor iedereen van 13 tot 17 jaar oud gaat er wat veranderen.

Je krijgt binnenkort een meldingen van TikTok over wanneer en hoe lang je de app gebruikt. En TikTok gaat je een bericht sturen als je langer dan 100 minuten aan het scrollen bent. En je kunt ook zelf instellen hoe lang je de app wil gebruiken.

Vergeet jij weleens de tijd als je op je telefoon zit?

13.940 stemmen

Deze stelling is gesloten

75% 10.551 stemmen

24% 3.389 stemmen

In april deden we bij het Jeugdjournaal onderzoek naar TikTok. Veel kinderen bleken de app verslavend te vinden. Daar maakten we deze video over.

De meeste kinderen zitten op TikTok (en vinden dat verslavend)

Sociale media als TikTok krijgen regelmatig kritiek van volwassenen. Zo vinden veel ouders dat de app kinderen moet waarschuwen voor gevaarlijke challenges. Vorig jaar kwam ook in het nieuws dat volgens een organisatie die opkomt voor consumenten TikTok kinderen beter moet beschermen tegen reclame en seksuele filmpjes.

En al jaren vragen deskundigen zich af of TikTok niet te veel persoonlijk gegevens over jou bijhoudt. Experts zeggen ook dat de app niet goed omgaat met die gegevens.

Nieuwe regels

Vorig jaar veranderde TikTok al dingen voor kinderen. De regels voor kinderen werden toen iets strenger. In dit artikel lees je daar meer over.