Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Boeren protesteren bij huis van minister

Tientallen boeren zijn naar het huis van minister Van der Wal gegaan. Ze protesteerden daar tegen de nieuwe plannen over stikstof. Van der Wal is de minister die daar over gaat en de boeren zijn boos over de plannen.

'Kan echt niet'

Veel mensen vinden de actie van de boeren niet oké. Je moet niet bij een minister thuis komen, vinden zij. Ook de vereniging van boeren en politici vinden het protest niet kunnen.

Stop daar mee. Je zoekt mensen NIET thuis op, hoe boos je ook bent.

Caroline van der Plas, BoerBurgerBeweging

Minister Van der Wal kwam naar buiten om met de boeren te praten. Ook kreeg ze een brief van hen. Daarna ging ze weer naar binnen. Ze vertelde dat haar kinderen erg waren geschrokken.

Jullie staan heel dichtbij mijn huis. Mijn kinderen staan hier binnen te trillen. Nu is het gewoon klaar, ik ga naar binnen.

Christianne van der Wal, minister voor Natuur en Stikstof

Gisteren werden de nieuwe plannen over stikstof bekend gemaakt. Toen waren we bij Daniëlle en Evelien, die op een boerderij wonen. Zij kunnen door de nieuwe regels waarschijnlijk minder koeien houden:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tientallen boeren zijn naar het huis van een minister gegaan.

Ze protesteerden daar tegen nieuwe plannen over stikstof. Door die plannen moeten sommige boerderijen mogelijk voor een deel of zelfs helemaal stoppen.

De minister die hier woont, Christianne van der Wal, gaat over dit onderwerp.

Veel mensen vinden de actie van de boeren te ver gaan. Bij een minister thuis langsgaan, vinden ze niet oké.