JINT Zwemmen in natuurwater

Kinderen in Goes leren zwemmen in natuurwater

De kinderen van groep 7 Beatrixschool uit Goes hebben allemaal hun zwemdiploma. Maar toch krijgen ze vandaag zwemles, in een meer. Zwemmen in natuurwater is namelijk iets heel anders dan in een zwembad, zeggen deskundigen. Dus zo'n extra zwemles kan later goed van pas komen.

Eerst krijgen de kinderen les over waar ze op moeten letten bij open water. Pas daarna gaan ze het water in - en op het Goese Meer.

Anders dan zwembad

Bijna alle kinderen leren zwemmen in een zwembad en niet in natuurwater. Toch is dat wel belangrijk, zeggen deskundigen, omdat het water in zeeën, meren en rivieren kouder is dan in een zwembad.

En je kan te maken krijgen met stromingen, slecht weer of harde wind. Een hoop onverwachte situaties om rekening mee te houden dus.

Maar de kinderen in Goes vinden het ook gewoon leuk om buiten te zwemmen.

Ik vind het wel leuk, want normaal zit je binnen en nu zit je lekker buiten.
Vivian

Zwemleraar Arnold vind het belangrijk dat kinderen blijven oefenen met zwemmen, ook nadat ze hun zwemdiploma hebben gehaald.

We willen heel graag dat kinderen het buitenwater ontdekken. Het diploma is goed, maar als je daarna niet meer zwemt, dan heb je er weinig aan als je niet blijft trainen.
Zwemleraar Arnold

Daar zijn sommige kinderen in Goes het ook mee eens.

Eigenlijk is het wel heel leerzaam. Ik dacht dat ik veel wist, maar dat viel toch mee. Dus ik vind dat meer scholen dit moet doen.
Lot

We hebben ook een stelling over zwemles in natuurwater.