Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nog nooit zoveel mensen op de vlucht voor geweld

Meer dan 100 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en geweld. Nog nooit waren het er zoveel als nu. Onder de vluchtelingen zijn ook veel kinderen.

De reden dat er zoveel vluchtelingen zijn is duidelijk: door oorlog en geweld is het in sommige landen niet veilig. Daarom laten mensen hun huis achter en vertrekken ze naar plekken die wel veilig zijn.

Mensen vluchten niet altijd naar een ander land. De meeste mensen die hun huis uitvluchten voor oorlog of geweld blijven in hetzelfde land. Ze vertrekken dan naar gebieden die veiliger zijn.

Vluchtelingen-organisatie UNHCR vindt dat er iets moet veranderen. Vooral voor kinderen, want 4 van de 10 vluchtelingen is jonger dan 18 jaar.

Voor kinderen is het moeilijk en verwarrend. Ze moeten alles achterlaten en tijdens de vlucht kan er veel onzekerheid, angst en spanning zijn.

vluchtelingen-organisatie UNHCR

Als er niks verandert, komen er waarschijnlijk alleen maar nog meer vluchtelingen bij. Volgens de vluchtelingen-organisatie is het heel belangrijk dat er één ding snel gebeurt: er moet vrede komen op meer plekken.