Nieuwswekker: Druk in noodopvang + Wennen op de middelbare

Goedemorgen op deze zonnige ochtend! We hebben het laatste nieuws voor je klaarstaan.

Het weer

Het wordt opnieuw een zomers dagje met veel zon. In het noorden van het land wordt het 27 graden, in het zuiden kan de temperatuur oplopen tot 31 graden.

NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

- Hulporganisatie het Rode Kruis vindt de situatie in de noodopvang voor vluchtelingen in Ter Apel onmenselijk. Het is daar al maanden erg druk. Lang niet iedereen kan een bed krijgen om in te slapen. Gisteravond zaten alle plekken opnieuw vol. Een deel van de mensen werd toen alsnog naar opvangplekken in de buurt gebracht.

Bekijk ook

- Lieke Martens vertrekt bij FC Barcelona. De spits van Oranje speelde de afgelopen vijf seizoenen voor die club en werd er drie keer landskampioen, won vier keer de nationale beker en één keer de Champions League. Martens heeft nog niet bekendgemaakt bij welke club ze nu gaat spelen. Kenners denken dat ze naar de Franse club Paris Saint Germain gaat.

Lieke Martens in 2021 met de Champions League en de Spaanse kampioensbokaal
Pro Shots

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Welk team is het beste schoolvoetbal-team van Nederland? Dat wordt vandaag duidelijk tijdens de grote finale van het schoolvoetbaltoernooi. Zeker 300 jongens en meisjes strijden om wie de beste school is. Er staan natuurlijk ouders langs de zijlijn, maar ook een bekend figuur: bondscoach Louis van Gaal. Hij komt de kinderen een peptalk geven.

Als je naar de middelbare school gaat verandert er plots heel veel. Om daar alvast aan te wennen, organiseren veel scholen al voor de zomervakantie speciale wen-dagen. Ook in Houten hebben ze wen-dagen. Dat zie je vanavond in het Jeugdjournaal.

1120
Naar de middelbare school gaan lijkt me spannend.
Eens74.1%
Oneens25.9%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

- Prinses Amalia maakt haar eerste officiële reis voor het koninklijk huis. Ze gaat naar het verjaardagsfeestje van een Noorse prinses. De prinses, Ingrid Alexandra, is 18 jaar geworden en dat viert ze met een groot diner. Amalia hoeft er niet alleen naartoe, haar ouders gaan mee.

Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen.
AFP

En dan nog even dit:

Een hond uit Amersfoort is vanaf nu een echte held. Het dier heeft overvallers weggejaagd. Hoe? Dat zie je in deze video:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.