Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Opnieuw te druk bij aanmeldplek voor vluchtelingen

Er zijn opnieuw problemen bij de noodopvang voor vluchtelingen in Ter Apel. De Nederlandse regering heeft nu besloten dat er een speciale organisatie komt die gaat helpen.

Mensen die in Nederland aankomen, moeten zich melden in Ter Apel. Maar de opvangplek daar zit al maanden vaak vol. Lang niet iedereen kan een bed krijgen om in te slapen. Daardoor moeten mensen soms op stoelen slapen of zelfs op de grond.

Wat is het probleem?

Als vluchtelingen in Nederland aankomen, moeten ze eerst naar een aanmeldplek. Dat is in Ter Apel, in Groningen. Daar kunnen ze bijkomen en moeten ze papieren invullen. Daarna kunnen ze naar een ander asielzoekerscentrum in Nederland.

Maar dat is nu een probleem: al die opvangplekken zitten vol. En dus moet iedereen veel langer dan normaal op de aanmeldplek wachten. Daarom is het in Ter Apel nu ook te vol.

Ook gisteren hadden tientallen mensen geen plek om te slapen. De organisatie die ervoor moet zorgen dat iedereen een slaapplek krijgt, geeft toe dat het niet goed gaat.

Wij staan hier ook echt op een punt dat we zeggen: zo kan het niet verder, dit is zo rommelig, zo'n gedoe elke dag. Hier moeten we vanaf.

Milo Schoenmaker, Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)

De mensen die gisteren in Ter Apel geen slaapplek hadden, zijn met bussen naar opvanglocaties in de buurt gebracht.

Bekijk ook