Nieuwswekker: Vaderdag + Klimaat-protest

Goedemorgen! Lekker uitgeslapen? Of was je al vroeg druk bezig met een ontbijt op bed voor je vader? In deze nieuwswekker gaat het ook over vaderdag, maar we beginnen zoals altijd met...

Het weer

Het wordt een stuk frisser dan de afgelopen dagen. De zon is maar weinig te zien en het kan gaan regenen en onweren. Het wordt tussen de 16 en 24 graden.

Weer 19 juni
NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

- Max Verstappen start vandaag bij de Grand Prix van Canada vanaf poleposition. Hij reed gisteren een goede kwalificatierace. Fernando Alonso start als tweede, Carlos Sainz als derde.

-In Frankrijk en Spanje zijn hitterecords gesneuveld. Op veel plekken werd het ruim boven de 40 graden. Nooit eerder was het zo vroeg in het jaar al zo heet. Eerder maakten we daar al deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Het is Vaderdag! Heb jij al iets liefs voor je vader gedaan? Bijvoorbeeld een ontbijtje of bed of een leuk cadeautje geknutseld? Of vind je Vaderdag maar onzin? We zijn benieuwd naar jouw plannen!

1348
Ga jij iets doen voor Vaderdag?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Op een zondagschool in Amstelveen gaat het vandaag ook over Vaderdag. Op die school zitten kinderen die gevlucht zijn uit Oekraïne. Hun vaders zijn vaak nog wel in Oekraïne. Hoe is het om in Nederland te zijn als je vader zo ver weg is? Vanavond zie je daar meer over.

- In Rotterdam is een grote protestactie voor het klimaat. Duizenden mensen gaan de straat op om actie te voeren. Ook veel kinderen lopen mee. De actievoerders vinden vooral dat de Rotterdamse haven minder olie en gas moet gebruiken.

- Rhodé Kok is een van de populairste TikTokkers van Nederland. Haar filmpjes worden miljoenen keren bekeken. Soms wordt ze zelfs herkend op straat! Jullie stuurden veel vragen voor haar in en Annabelle is ze gaan stellen. Je ziet het interview vanavond!

Annabelle met TikTokker Rhodé Kok
NOS Jeugdjournaal

En dan nog even dit:

Sem is 14 en is dol op achtbanen. Hij heeft zelfs een onderdeel van een achtbaan-karretje in zijn huis!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.