Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hitterecords gebroken in Spanje en Frankrijk

In Frankrijk en Spanje was het dit weekend ontzettend heet. Zaterdag zijn er zelfs records gebroken. Op veel plekken werd het ruim boven de 40 graden. Nooit eerder was het zo vroeg in het jaar al zo heet.

De hitte zorgt op veel plekken voor problemen. Zo wordt het land veel te droog en kunnen er sneller bosbranden komen. De branden kunnen ontstaan door onweer. Als bliksem inslaat, kan een boom makkelijk in brand vliegen.

Klimaatverandering

Bijvoorbeeld in de provincie Zamora in Spanje. Daar is een groot stuk bos verwoest. Mensen die in het gebied wonen zijn naar een veiligere plek gebracht.

In Frankrijk valt het nog mee met de bosbranden, maar ook daar maken mensen zich zorgen. Door de hitte kunnen mensen ziek worden en kan de oogst mislukken.

Wetenschappers verwachten dat er vaker records gebroken gaan worden. Door klimaatverandering wordt het eerder in het jaar al heter. Dat betekent dat zomers langer gaan duren.