Boeren protesteren met trekkers op de weg

Duizenden boeren protesteren met trekkers

Duizenden boeren protesteren vandaag tegen de plannen van de regering. Ze verzamelen in het dorp Stroe, in het midden van Nederland. Veel boeren kwamen met de trekker. Die mogen eigenlijk niet op de snelweg rijden, maar veel boeren deden dat toch en daardoor ontstonden er files.

Ook kwamen veel mensen die niet zelf boer zijn, maar de boeren wel willen steunen. Ook kinderen waren bij het protest.

Niet eerlijk

De boeren zijn het niet eens met het stikstof-plannen van de regering. In die plannen staat dat boeren minder dieren mogen houden of zelfs moeten stoppen met hun bedrijf. Volgens de regering is dat nodig, omdat boeren veel stikstof uitstoten.

Boeren vinden die regels niet eerlijk. Ze zeggen dat veel andere dingen ook vervuilend zijn. Bijvoorbeeld vliegtuigen of chemische bedrijven.

Eind van de middag was het protest afgelopen. Een deel van de boeren reden toen met hun trekkers weer de snelweg op. Daardoor ontstonden opnieuw opstoppingen.

Op de snelweg bij Ede was er een ongeluk tussen een tractor en een vrachtwagen. Drie mensen raakten gewond, onder wie één kind. De drie zaten in de tractor. Hulpdiensten zijn gekomen om te helpen.