Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lauren mag nieuw kinderhersenlab als eerste bezoeken

Kinderen met aandoeningen aan hun hersenen kunnen binnenkort in Rotterdam worden onderzocht in een speciaal kinderhersenlab. In het nieuwe lab worden allerlei testjes afgenomen, zodat artsen meer leren over de hersenen van de kinderen.

Het lab in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis wordt zaterdag officieel geopend.

Wat bijzonder is aan het kinderhersenlab is dat de kinderen zelf hun eigen uitslagen krijgen. Dat helpt ze om beter te zien hoe het met ze gaat

Marie-Lise van Veelen, hersenchirurg

Het nieuwe lab is ook belangrijk voor de artsen. Door alle uitslagen van de testjes goed te bestuderen denken ze nieuwe dingen te leren over de verschillende aandoeningen. Zo hopen ze kinderen in de toekomst beter te kunnen behandelen.

Omdat we kinderen zo uitgebreid bekijken, krijgen we een heel goed beeld van hoe hun hersenen werken.

Marie-Lise van Veelen, hersenchirurg

Lauren van 11 gaat ook naar het kinderhersenlab. Ze heeft cerebrale parese. Dat is een ziekte waarbij je hersenen moeite hebben om je spieren aan te sturen. Daardoor is het soms lastig om bepaalde bewegingen te maken.

Testjes testen

Als een van de weinigen is Lauren al naar het hersenlab geweest. Ze mocht het lab en de testjes uitproberen. Wat ze er van vindt, hoor je in de video bovenaan.