Opa van 92 doet opnieuw examen: 'Er is toch niets leuks op tv'

In Engeland zat dit jaar tussen alle examen-leerlingen een man van 92! Hij heet Derek en heeft net zijn diploma gehaald. Voor de tweede keer, want meer dan 70 jaar geleden haalde hij zijn diploma ook al.

Mijn kleinkinderen dachten dat ik gek was geworden. Maar ik vond het leuk en er is toch niets leuks op tv. Dit is veel interessanter!

opa Derek

Derek kwam op het idee doordat een meisje hem vroeg te helpen met wiskunde, maar dat niet lukte. Hij volgde online lessen en leerde sommen oplossen en hoe je een rekenmachine moet gebruiken. Die waren er nog niet bij de vorige keer dat hij examen deed.

YouTube

Derek vertelt dat hij veel dingen vroeger weleens had geleerd, maar toch was vergeten. En er zijn nieuwe dingen, zoals YouTube. Hij zegt dat hij veel uitleg-video's heeft gekeken en het heel makkelijk vindt dat je daarmee iets kunt opzoeken.

Opa Derek heeft niet alle vragen van het examen ingevuld, want hij had te weinig tijd. Toch was het genoeg voor een diploma. En of hij het vreemd vond om in een gymzaal vol met 16-jarige examenleerlingen te zitten?

Ik heb niet eens gemerkt dat er nog meer leerlingen zaten. Ik had mijn hoofd naar beneden en ging door. Ik ben een stuk langzamer dan zij.

opa Derek